Getting Closer

The City crews have been out in full force, clearing lots of overgrowth and creating open space. The change is quite remarkable; suddenly there are viewpoints that did not exist before and although it is hard not to miss the magical feeling one used to get while descending the driveway, it is definitely more open feeling.

The attention to detail in this restoration is respectful and thoughtful. The design team has put a lot of thought into its historic value, always reflecting on the past and what would have fit into the era. Kate and I have enjoyed our conversations with many of the people on this team, always learning something new. It is refreshing to work with people who are passionate about their work and we are fortunate that this team exemplifies just that.

There will be many more photos to come in the next few weeks but here is a little glimpse into the work that has been done.


The driveway leading to the Cottage from River Road.


The clearing of the overgrowth has made these two magnificent trees even more prominent.


The base for the ramp leading up to the kitchen entrance.


The kitchen- where many delicious treats and stories will be told.


In a post long ago, there were pictures of this cabinet dismantled so the doors could be refinished- it is looking beautiful, isn’t it?


It is hard to tell in the photo but the dry wallers spent many hours texturing the wall, replicating the style of the era. The result is subtle and artistic.


The Studio- Nature students will use this space to create art work as well as work on long term projects and inquiries.


The sink in the Studio.


Looking out the window from the Quiet Room.

One step closer indeed!